Burg. Corbeijstraat 58 6137 XT Sittard 046-4513231 info@bsdetovertuin-sittard.nl
Opening Speeltuin Sjoepienoe
Eindelijk speeltuin voor Stadbroek

Persbericht Sittard-Geleen, 14 september 2016 - Op de voormalige velden van VV Stadbroek is vandaag de nieuwe speeltuin Sjoepienoe geopend. Leerlingen van basisschool de Tovertuin mochten als eerste de speeltoestellen bestormen. Wethouders Leon Geilen (Welzijn) en Bert Kamphuis (Jongeren) onthulden samen met enkele kinderen de naam van de nieuwe speeltuin.

"Stadbroek heeft eindelijk een plek waar kinderen veilig kunnen spelen en bewegen en waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten", vertelt wethouder Leon Geilen (Welzijn). "Het geduld van de bewoners van Stadbroek is de afgelopen jaren op de proef gesteld doordat de aanleg van de speeltuin vertraging opliep. Ondanks de tegenslag zijn de bewoners blijven geloven in de speeltuin. Op het resultaat mag iedereen trots zijn." De speeltuin is een initiatief van buurtbewoners en maakt deel uit van het meerjarige project Leefbaar Stadbroek om de leefbaarheid in de wijken Stadbroek en Broeksittard te verbeteren. Binnen dit project werken inwoners samen met de gemeente en ZOwonen.

De plannen voor een nieuwe speeltuin in Stadbroek waren er al in 2013. Vlak voor de aanleg in maart 2015 kwam er een kink in de kabel toen bleek dat de afdeklaag van het voormalige stort onder het voetbalveld niet dik genoeg was om het terrein als speeltuin te kunnen gebruiken. In eerste instantie werd gezocht naar een nieuwe locatie, maar de gemeente besloot uiteindelijk om de grond te saneren.